Blaskagg

"Tänkte länge att den hette just Blaskagg. Alltså en blaskig variant av agg. Ett förstrött hat. Som en livsstil."

fredag, mars 18, 2011

Mentats för mental härdsmälta

Ibland. När mina hörlurarna är kopplade till en pip-boy som på riktigt spelar Ink Spots falsettsorg från fyrtiotalet. Jag låtsas att Stockholm är wasteland. Skanstullsbron är delad på mitten, betongfundament som statyer på varsin sida om Årstaviken. Åhléns-klockan en ensam fyr, en referenspunkt i gyttret, och lite längre in skatteskrapan, som gömmer affärer, Intersport ockuperad av kackerlackor och muterade myror. I det där skrotar jag, rotar jag ut och in. Hittar en hårnål och blir så glad i magen, för nu, med den där hårnålen kan jag försöka dyrka upp ytterligare en dörr.

lördag, mars 12, 2011

Är hemstad något typiskt svenskt

Linje 13 mot Norge ankommer om en minut. Linje 13 mot Norge är röd. Det blev rött i toaletten, det blev rött och ingen hade ätit rödbetor. Vi sitter på linje 13 och tittar, lyssnar. Att jag har lyssnat på death to my hometown och death to your hometown många många många många gånger. De är kvävkudde över ansiktet. My är logh och your är this gift is a curse och de är båda kvävkudde. Vi tittar, lyssnar. Saktar båda ned tandborstandet, stannar helt och lyssnar noga, för vi ser the subtitles och vill höra om han säger det vi tror han kommer att säga (inshallah) men det gör han inte. Vi hoppar av linje 13 och går till ett hus och det låter som om det där huset, det här huset, det låter som om det andas. Erkänn Abulkasem du kommit rätt, apan. Erkänn, lilla luftgeväret.

onsdag, mars 02, 2011

Parterapi på/med teve

Summer suckar. Åh, man bara sitter här och vill vara som dem, man vill vara dem. Jag svarar mmm. I radio en gång var det en person som skulle döpas om och lyssnarna fick komma med idéer på det nya förnamnet och en idé var ErikochMartinaHaag.