Blaskagg

"Tänkte länge att den hette just Blaskagg. Alltså en blaskig variant av agg. Ett förstrött hat. Som en livsstil."

söndag, december 02, 2007

ÖoB revisited

Fd anställd. har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "De vet inte riktigt själva":

"Eftersom jag vet varför, kanske jag skulle berätta det här.. Överskottsbolaget valde först förkortningen "Ö&B" för att det låg bra i mun, samt att det kanske skulle förknippas med andra framgångsrika varuhus i samma bransch, som "B&W". Det har aldrig varit någon riktig förkortning. However, när B&W fick reda på Överskottsbolagets "nya" namn, tyckte man att det lät alldeles för likt deras eget och tvingade Ö&B att byta. Överskottsbolaget tänkte till.. och bytte namn till "ÖoB". Jag känner, för övrigt, Eva lite grann."

4 kommentarer:

  • Klockan 4/12/07 10:25 , Blogger AmöbaBoy sa...

    Ganska sjukt att B&W lyckades få det till att Ö&B var så likt att de var tvungna att byta. Det är en sak att Crown of Thorns från USA tyckte att Trollhättebandet Crown of Thorns var lite för lika dem, men det här..?

     
  • Klockan 4/12/07 10:25 , Blogger AmöbaBoy sa...

    Sen går ju allt så mycket lättare när man har Gene Simmons i ryggen.

     
  • Klockan 4/12/07 14:03 , Blogger blaskagg sa...

    Och så är det en grej till. ÖoB heter faktiskt inte ÖoB. Den heter ÖōB, fast med strecket under o:et... hittar inte det tecknet. Men iaf, det är väl ett och-tecken också? I praktiken heter de alltså fortfarande Ö och B.

    Var Gene Simmons med i Crown of Thorns?

     
  • Klockan 5/12/07 09:07 , Blogger AmöbaBoy sa...

    Gene Simmons var tydligen typ manager åt amerikanska Crown of Thorns. Trollhättan-Crown fick ett brev av honom, hyfsat hotfullt, där han skrev att de skulle byta namn eller bli stämda bak och fram och upp och ner. Crown of Thorns ramade in brevet, satte upp det på väggen och bytte gladeligen namn.

     

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida