Blaskagg

"Tänkte länge att den hette just Blaskagg. Alltså en blaskig variant av agg. Ett förstrött hat. Som en livsstil."

onsdag, september 12, 2007

Jolanta, 30

Just nu tycker vi om letterna. Imorgon kommer vi att felaktigt få böter, få två utskällningar på ett språk vi inte förstår och fövandlas till letthatande rasister. Men just nu tycker vi om letterna. Vi har lyckats ramla in på en födelsedagsfest. Hon som fyller år heter Jolanta. Jolanta, 30 hade hon hetat i Aftonbladet Klick nu tror vi. De har alltid med åldern efter ett kommatecken efter namnet. Vi tror hon fyller 30, Jolanta. Nu blev det tvärtom.

Alla gäster har med sig blombuketter och först när servitören börjar dela ut champagne på bricka förstår vi att det här faktiskt är en födesledagsfest. Vi sitter längst bak och trodde när vi gick upp på den här terassen att vi skulle få höra Jolanta, 30 sjunga jazz. Istället bjuder hon på champagne. Det är en fin gest. Vi tycker om letterna i dag. Särskilt Jolanta, 30. Champagnen är söt, lägger sig som en hinna i gommen. Värre än sockercola. Usch vad söt säger Fia högt och tydligt men utan att skämmas eftersom ingen förstår vad hon säger. Och ingen ser den rynkande näsan heller eftersom vi sitter längst bak.

Jolanta, 30 börjar faktiskt sjunga tillslut. Hon är tv-kändis här i Lettland och sjunger på sin egen födelsedagsfest, som vi råkat ramla in på. Hon sjunger klassiker som the girl from Ipecaca eller vad den heter, fast på ett språk vi inte förstår. Det är första gången någon sjunger sådan här musik på detta språk säger en gubbe till höger om Fia. Gubben pratar engelska.

Sen slutar Jolanta, 30:s (hur man nu skriver ut genitiv-s på Klick-språk, det vet jag inte, kolon s efter siffran är värt ett försök), Jolanta, 30:s mick slutar fungera och det är bland det bästa jag vet. När micken slutar fungera och bandet är mitt uppe i en låt och the show must go on och musikerna, trummis, basist och keyboardist fortsätter där de är, spelar samma passage om och om. Micken tar tid på sig. Bandet börjar jamma. Det gillar jag. Och de jammar och lägger snygga grejer och har kul. Det är kul att se band som har kul. Och så börjar micken fungera och the girl from Ipecaca eller vad den heter kan fortsätta traska på. Sådant är bland det bästa.

2 kommentarer:

  • Klockan 12/9/07 19:21 , Anonymous Anonym sa...

    ipanema?
    ipecac är ju usa:s motsvarighet till novalucol.

     
  • Klockan 13/9/07 11:32 , Anonymous Anonym sa...

    Vilken störtskön kväll:)
    /Px

     

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida