Blaskagg

"Tänkte länge att den hette just Blaskagg. Alltså en blaskig variant av agg. Ett förstrött hat. Som en livsstil."

torsdag, mars 08, 2007

Öppet brev till P3

P3, jag har ett förslag. Det är kul med krönikor och kåserier. Kalla det spaningar. Saker som någon har lagt märke till, något knasigt eller roligt eller något som inte så många tänkt på eller något som många tänkt på men som ingen tagit upp förut, något som är värt att berätta. Som man också berättar och förmedlar på ett bra sätt, roligt eller klarsynt. Ni vet, er vuxna grannkanal har ett program som heter Spanarna. Där sitter fyra-fem personer och gör just det. Spanar. Eller snarare berättar om saker de spanat. Det är kul och så, men panelen de har är lite väl gammal. I alla fall för era lyssnare. Idé: skapa ett liknande program fast med yngre panel. Ni kan kalla det Spanarna junior. Spanarna junior var i och för sig ett dåligt namn. Ni kommer säkert på ett bättre. Och egentligen, skapa och skapa... det är ju panelen som skapar programmet. Ni behöver bara föra dem samman.

Här är min önskepanel:

Liv Strömquist – Var det enda hörvärda inslaget som sitt alter ego September Olsson i P3:s Pang Prego tills hon tog steget fram i eget namn och körde över både sitt alias och alla andra. Det bästa du kan höra på radio just nu. Har en förkärlek för brittiska dokumentärer om små små barn som ser ut som om de är nittio år.

Hanna H – Undangömd på onsdagens Namn och Nytt-sida i DN. Alltid klok, alltid finurlig. Får stå som seriös motvikt till Liv. Hon har dessutom läst in sina egna kåserier på ljudbok, så hon borde kunna prata i radio.

Hon som gjorde Tonårsbruden och Singeltjejen i P3:s Morgonpasset för något år sedan – Träffsäker och samtidigt over the top. Kan byta karaktär vartannat program. Och har säkert någon ny/sig själv på lager. Hennes inslag har givits ut i bokform, så hon blir motsatsen till Hanna H på något vis.

Amobaboy.blogspot.com – En historieberättare av traditionellt snitt, men alltid med ungdomlig postironisk krydda. Fnissigt i textform, gapskrattigt i muntlig form. Dessutom unik genom att skapa sina egna spaningar. Åkte till exempel till samma gatunamn och samma gatunummer som han själv bor på, fast i en annan stad, och knackade på. För att han hade tråkigt.

Se så, se till att fixa en fyrmannadejt för de där nu.

När jag ändå har er på tråden, P3, kom jag att tänka på en sak. Ni kör ju samma låtlistor rätt länge. I förbifarten vill jag påpeka att ni troligen förlorar fler lyssnare än ni vinner på att tjata låtar. Hur som helst, en låt som går ofta nu är Million Stylez – ”Ms Fatty”. En förskräckligt dålig låt för övrigt, men det var inte därför jag tog upp den. Det är möjligt att bara min gamla kombo Kajsa håller med nu, men har inte Million Stylez samplat soundtracket till dokumentären/freakshowen ”Plötsligt i Vinslöv”? Helt sjukt i så fall.

En sak till. Ni vet den skelögda lärarinnan som är i final i Melodifestivalen? Hennes låt? Den borde man kunna hitta som eurotechno-version. Någon bara måste ha gjort den i eurotechno-version. Melodin är som gjord för eurotechno. Ta och leta upp den, P3. Ni kan byta ut Vinslövslåten mot den.

2 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida