Blaskagg

"Tänkte länge att den hette just Blaskagg. Alltså en blaskig variant av agg. Ett förstrött hat. Som en livsstil."

fredag, maj 29, 2009

Togs ur bruk

Jag fick pris en gång i en Bamse-tävling. Rune Andréasson skickade priset på posten, en mössa med mitt namn på. Jag gillade den där mössan, hade den ofta, även när det var för varmt. En dag kom en vuxen främmande karl fram till mig. Hej Blaskagg, sa han. Jag blev stel och rädd. Hur visste han mitt namn?

söndag, maj 24, 2009

Som tack

Öppnar dörren och på hallmattan en bilnyckel och en tröja med brutalhardcoretryck.

lördag, maj 23, 2009

Cigariller och sherry med dem hela vägen till Jönköping

Den här gröna bilen, loket, som den kallas, loket har blivit annekterat av ett brutalhardcoreband. De slog läger här utanför förut, de ockuperade, de fick efter ihärdiga försök upp de omöjliga dörrarna och sedan tog alla medlemmar i brutalhardcorebandet plats. Nu är de på väg till något sorts firande, en festival sägs det. När vi gav upp, precis innan vi flaggade nederlag gillrade Fia en fälla för brutalhardcorebandet. I stereon en trojansk häst. Sex gånger Monika Zetterlund.

torsdag, maj 21, 2009

Kom igen Len

Vi var framme vid 2000 och den här tjejen i solglasögon och lugg skvimpade i mitt huvud. Skolan var snart över och vi gick hem på fredagsluncherna och drack lakritsshots, kom tillbaka till kemilabbarna väldigt glada. Oda och jag hånglade och låtsades inte om det dagen efter, och sedan började jag på ICA där det alltid var sommar, där fåglarna alltid sjöng. Där man kunde sno en glass varje dag. Där jag och Fredrik stängde tillsammans och gick de trettio meterna hem till honom och lagade mat som vi åt på balkongen och sedan gick vi på de enda klubbar vi kom in på, där de spelade techno och jag dansade tills jag blev sur/sur. Jag och dansken kollade Go på bio och jag såg ICA i alla scener av filmen och så blev den liksom min.

onsdag, maj 20, 2009

Din vallokal är:

Daghemmet Gläntan. I "Hopprummet".

tisdag, maj 19, 2009

Felkrökningar kan leda till kräkningar

Jag ser inte ler inte, riktigt så här i skymningen när färgen flyter och konturer bryter fel där bak i hinnan och gör att 1995 ser ut som Roxette.

måndag, maj 18, 2009

Blinkar snällt också

Jag kör och kör och kör (bailing this town) den här gröna bilen som Niklas, 32, kallar ett lok, för att den är ett lok, omöjlig att stoppa med ansiktet först. Jag kör, bryr mig inte om vart, stannar ibland, växlar ned ibland (ooor tearing it down), men mest kör. Och Aimee Mann sjunger ooor probably more like hanging around.

lördag, maj 16, 2009

Dialogen IV (forts./facit)

Facit enligt bioversionen:
"Vi snackar om roliga grejer istället."
"Roliga grejer?"
"Ja, 'glaset är halvfullt'-grejer. Vad säger du?"
"Jag känner ett litet pirr. Vad har du?"
"Jag känner ett litet pirr."

Facit enligt dvd-versionen:
"Vi talar om roliga grejer."
"Roliga grejer?"
"Typ 'glaset är halvfullt'. Vad har du?"
"En liten fylla. Det har jag. Och vad har du?"
"En liten fylla."

torsdag, maj 14, 2009

Dialogen IV

Så en fråga till alla er engelsklärare där ute: När Andrew och Sam i Garden State säger

"Let's just talk about good stuff."
"Good stuff?"
"Yeah. Glass half full shit. What do you got?"
"I got a little buzz. I got that. What you got?"
"I got a little buzz going"

Betyder då a little buzz

A) Kärlekspirr i magen?
B) Salongsberusning?

Scenen minnet

Som när de skjuter in extramaterial, en bortklippt scen på dvd-utgåvan och man inte vet om man vill se den. För den förändrar, blir en del av hur det skulle vara, smyger sig in i originalet, i minnet. Och om den klipptes bort för att den förändrade för mycket, för att den avslöjade för mycket, för att den öppnade en lucka, för att den inte höll måttet, det måste ju finnas en anledning och om den anledningen var välformulerad och genomtänkt. Vill man ju inte ha med då. Vill man ju inte solka ned minnet med.

onsdag, maj 13, 2009

Jag bokar flygbiljett om de vinner

Jisses. Island. Det tog en vända men sedan: tolvpoängsrysningar.

tisdag, maj 12, 2009

Oooh (HQ)

De är tillbaka.

Jag skulle flytta till Konfusenbo och sedan smälte jag

Jag var kall som Calippo och skulle flytta till Konfusenbo. Hade packat kappsäcken när Fia sa du har fått en sådan jävla dålig musiksmak. Då smälte jag och blev söööt och sliskig och drickbar och började prata danska. Sa jeg har brug for et bjergningskøretøj och Fia sa vad fan snackar du om.

lördag, maj 09, 2009

Arv, partaj, junior high

De är ju föräldrarna. Weezer och Nada Surf. De är ju föräldrarna. Det är därför jag älskar deras barn. Weezer var mitt högstadium och sedan blev de föräldrar. Inte konstigt då. Paramore, Panic! at the disco, Cute is what we aim for, The Dangerous Summer, New Year's Day, Saosin. Inte konstigt då, jag förstår nu. Det här är ingen plötslig vurm för amerikansk high school. Det här är family love.