Blaskagg

"Tänkte länge att den hette just Blaskagg. Alltså en blaskig variant av agg. Ett förstrött hat. Som en livsstil."

torsdag, april 26, 2007

Gult på räls

Så man står på perrongen vid Gullmarsplan och klockan är runt elva på kvällen. En sådan där gul repareringsvagn, ett vidunder som går på diesel och inte behöver ström och alltså kan reparera strömlös räls, åker förbi. Helt helt helt fel att en gul fyrkantig maskin, en yellow submarine, är på den plats tunnelbanan ska vara. Surrealistiskt. Man förflyttas.

Och man tänker att tjo, skulle kunna vara inne i datorspelet Half-Life just nu. De har gula maskiner på räls i Half-Life. Det skulle kunna titta fram gasmaskförsedda elakingar bakom pelarna på motsatta perrongen när som helst. Man kanske skulle ha tagit med sig en handgranat. Eller ett hagelgevär. Dåligt på avstånd, säg två pistoler. Och så ser man ett par fulla femtonåringar drulla ned för rulltrapporna och tåget mot Hagsätra rullar in och skymmer det gula datorspelsmonstret och man förflyttas tillbaka till nu igen.

Och man tänker att Cho, undrar hur förflyttad Cho Seung-Hui hade blivit innan han gick bärsärkargång med sina två pistoler.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida