Blaskagg

"Tänkte länge att den hette just Blaskagg. Alltså en blaskig variant av agg. Ett förstrött hat. Som en livsstil."

söndag, maj 13, 2007

Omringad av läkare

Sociolekt i världen med de vita rockarna
Alla vitrockar, även om de kommer från säg Strängnäs, talar lidingösvenska. Och så verkar de jävligt kaxiga också, fast det kanske är just sociolekten som spökar: "Dja, i såna här siituaschoner är jag som bäst."

Att göra kön i världen med de vita rockarna
Tre professorer föreläser på ett seminarium, en kvinna, två män. På bordet står tre blombuketter, två stora ståtliga med mycket gult och orange, en mindre med mycket lila och rosa. När föreläsarna är klara blir det blomutdelning. Hon som ansvarar för seminariet till kvinnan (de pratar alltid engelska på sådana här seminarier): ”Yes, and since you’re a woman, you will get the girlish bouquet.”

Humor i världen med de vita rockarna
Det fanns ett yrke som hette laboratoriesassistent förr, det heter inte det nu, men förr hette det det. Kollegan som förr hade det yrket presenterar sig själv på seminariet: ”Yes, and I’m the lab ass”.

5 kommentarer:

  • Klockan 15/5/07 13:49 , Blogger AmöbaBoy sa...

    Att göra kön i ryska SuDoKu-böcker:

    Jag såg en rysk SuDoKu-bok i en rysk kiosk. Öppnade den, funderade lite lite på att köpa den men mest för att fingrarna skulle ha något att göra. Slog upp förstasidan med innehållsförteckningen.

    Boken innehåller tydligen SuDoKu-pussel av tre svårighetsgrader. Svårighetsgrad 1 illustreras av ett litet barn, grad 2 av en leende kvinna i kjol och den svåraste, grad 3, av en välväxt man med glasögon och kostym. Det du.

     
  • Klockan 15/5/07 14:10 , Blogger blaskagg sa...

    Du ska då alltid vara värst. Men jävlar jävlar jävlar vad sjukt.

     
  • Klockan 16/5/07 01:11 , Blogger juvlia sa...

    Bra fångst av norra-delen-av-stan-aristokrat-slangen, yo!

    Om 6 timmar åker jag till Oslo för att spise is, pölser och blötkaka. Barasattnivet!

     
  • Klockan 17/5/07 10:17 , Anonymous Anonym sa...

    Usch, this is what it's like outside den genusmedvetna akademiska världen höll jag på att säga. Sen kom jag på att du faktiskt tillbringar dagarna bland professorer och docenter på "Sveriges finaste akademi" (läs det sistnämnda med din beskrivna lidingö-accent).

    Nej, tacka vet jag SKA och Spetsen. Kanske borde man aldrig lämna en bubbla när man väl hittat en? Bekvämlighet kontra likriktning och icke-reflektion.. I don't know.

     
  • Klockan 18/5/07 10:46 , Blogger blaskagg sa...

    Jag säger reflektion - viva la revolucion!

     

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida